Kom i gang med Styreskolen

Dette er en brukerveiledning for deg som er blitt invitert til å gjennomføre Styreskolen, gjennom styreportalen fra Orgbrain. Styreskolen er en del av Orgbrain Academy.

Kort om Orgbrain

Orgbrain er et norsk selskap som har utviklet en styre- og generalforsamlingsportal. Portalen hjelper styrene med å håndtere sine oppgaver og juridiske forpliktelser på en enklere, bedre og sikrere måte gjennom brukervennlig og moderne teknologi.

Løsningen fungerer både på mobil, nettbrett og PC/Mac.

Du kan lese mer om Orgbrain her

Registrer bruker

Etter at du har fylt ut bestillingsskjema på kampanjesiden for Styreskolen, vil du etter en stund motta en e-post fra support@orgbrain.ai for å registrere en brukerkonto i Orgbrain.

Dersom du allerede er registrert som bruker i Orgbrain, vil du ved å logge deg inn se at du har fått tilgang til en ny organisasjon der du har tilgang til Styreskolen, Dersom du ikke har registrert en brukerkonto i Orgbrain, vil komme til en side der du blir bedt om å registrere din brukerkonto.

02 Lag bruker

Her kan du justere måten navnet ditt skrives på dersom dette ikke er korrekt. Det er også anledning til å velge en annen e-postadresse, noe som er særlig fornuftig dersom det vil samle all Orgbrain-bruk på samme e-postadresse. Deretter må du legge inn et personlige passord som du ønsker å benytte, krysse av for avtalevilkårene, og til slutt klikke på registreringsknappen.

Når du har klikket på registreringsknappen, får du spørsmål om dette er en privat eller trygg enhet du er logget inn på. Dersom du benytter en PC eller annen enhet som du ikke er din, eller som du ikke anser som trygg, bør du svare nei.

Etter at du har klikket på ett av valgene, vil du komme inn i Orgbrain, og du har nå full tilgang til Styreskolen.

Kom i gang

Når du logger deg inn i styreportalen til Orgbrain vil du komme til en startside som viser en oversikt over funksjonalitet som finnes i portalen. Det er bare å klikke seg rundt å se på disse.

Det vi skal ha fokus på i denne guiden er Styreskolen som er en del av Orgbrain Academy. Denne får du tilgang til både ved å klikke via venstremenyen eller app-symbolet i app-oversikten.

Når du har klikket på Orgbrain Academy vil du finne mye nyttig innhold, herunder Styreskolen.

Når du har klikket på Styreskolen kan du finne praktisk informasjon om Styreskolen ved å gå inn på «Om styreskolen». Deretter kan gå til selve kurset ved å klikke på «Kursoversikt». Du vil da komme til en side som viser en oversikt over de 20 modulene som kurset består av.

Du kan selv velge hvilke modul du ønsker å starte med, men vi anbefaler at du starter på 1 og tar det i løpende rekkefølge.

Når du klikker på en av modulene vil du komme til et “Intro-case”. Her sitter noen styremedlemmer og diskuterer det aktuelle temaet denne modulen omhandler. Meningen med dette er å belyse hvorfor dette temaet er viktig.

06 Introcase

Neste steg er en Quiz. Her kan du teste om du kan svarene på sentrale spørsmål relatert til temaet.

07 Quiz

Siste delen i modulen er teoridelen. Her finner du en teoretisk gjennomgang av temaet der vi har linket opp til sentral lovgivning og går gjennom “best practice”.

08 Teori

Nederst på teoridelen, vil du kunne huke av for at modulen er gjennomgått.

09 Modul gjennomgått

Når dette er gjort, vil dette bli markert i på startsiden av kurset.

Når alle de 20 modulene er gjennomgått vil du kunne ta eksamen.

Eksamen består av 40 spørsmål som du må ta innen 40 minutter. Det er kun 1 rett svar per spørsmål. Du må svare riktig på minst 34 av spørsmålene for å bestå eksamen. Du har 40 minutter fra start til å besvare alle spørsmålene. Du kan innenfor de 40 minuttene velge å gå tilbake og endre ditt svar.

Når du har svart på alle spørsmålene og sender inn eksamen vil du umiddelbart få svar på om du har bestått eksamen. Dersom du ikke består eksamen vil du kunne ta ny eksamen neste dag. Du vil da få nye spørsmål.

Dersom du minimum har svart riktig på 20 spørsmål vil du også kunne se fasit på de spørsmål du har svart feil på, og hva som er det riktige svaret (ved å klikke på symbolet (i).

Du kan også hente frem ditt diplom ved å gå til “Min side”

Gratulerer. Du er nå sertifisert styremedlem fra Foreningen for bedre styrearbeid.

sertifiseringsbevis