Kom i gang med Styreskolen - registrering med engangskode

Dette er en brukerveiledning for deg som er blitt invitert til å gjennomføre Styreskolen.org ved betaling gjennom engangskode. Dette gjelder som regel brukere som er blitt påmeldt Styreskolen.org gjennom en arbeidsgiver eller via en virksomhet som de har styreverv i.

Kort om Styreskolen.org

Styreskolen.org er et nettbasert sertifiseringskurs for styremedlemmer. Kurset gir brukerne en innføring i sentrale juridiske og praktiske forhold som både styremedlemmer og daglig leder i et aksjeselskap bør kjenne til.

Etter endt eksamen mottar brukerne bevis på at de er sertifisert styremedlem fra Foreningen for bedre styrearbeid.

Kurset fungerer både på mobil, nettbrett og PC/Mac.

Registrer bruker

Du kan registrere din bruker ved å trykke «Sign up» på linken her.

Du kommer så til bilde som vist under. Trykk «Sign up» nederst i bilde.

Sign up

Du får nå opp en registreringsside.

Skriv inn e-postadressen du benytter, navnet som du ønsker å ha på kursbeviset og et ønsket passord som inneholder minst 6 tegn.

Trykk så på den turkise knappen «Sign up».

Registrering

Du vil nå få opp et bilde som ber om en kode som skal bekrefte at e-postadressen du har oppgitt virkelig tilhører deg. Du vil samtidig ha mottatt en e-post med en bekreftelseskode (NB: Dette er IKKE det samme som betalingskoden du har mottatt for betaling av kurset).

Bekreft at du eier e-postadressen

E-posten du har mottatt vil se ut som denne (men med en annen kode).

E-post med kode

Legg denne koden inn i feltet «Verification Code».

Trykk «Confirm Account».

Neste vindu du kommer til er «Betaling. Her må du krysse av for «Jeg aksepterer Styreskolen sine brukervilkår og er gjort kjent med deres personvernserklæring».

(NB: dersom du isteden kommer til en side med knappen «Ta kurs», klikk på denne og følg beskrivelsen som nevnt over).

Trykk så på knappen «Jeg har en engangskode»

Det vil da åpne seg et vindu der du kan legge inn den engangskoden du har mottatt til å registrere deg på kurset.

Legg inn den engangskoden som du har fått fra Styreskolen, og trykk «Send inn kode».

Du har nå tilgang til kurset ved å klikke på «Ta kurs».

Når du har klikket deg inn på Styreskolen vil du komme til en side som viser en oversikt over de 20 modulene som kurset består av.

Du kan selv velge hvilke modul du ønsker å starte med, men vi anbefaler at du starter på 1 og tar det i løpende rekkefølge.

Når du klikker på en av modulene vil du komme til et «Intro-case». Her sitter noen styremedlemmer og diskuterer det aktuelle temaet denne modulen omhandler. Meningen med dette er å belyse hvorfor dette temaet er viktig.

06 Introcase

Neste steg er en Quiz. Her kan du teste om du kan svarene på sentrale spørsmål relatert til temaet.

07 Quiz

Siste delen i modulen er teoridelen. Her finner du en teoretisk gjennomgang av temaet der vi har linket opp til sentral lovgivning og går gjennom «best practice».

08 Teori

Nederst på teoridelen, vil du kunne huke av for at modulen er gjennomgått.

09 Modul gjennomgått

Når dette er gjort, vil dette bli markert i på startsiden av kurset.

Når alle de 20 modulene er gjennomgått vil du kunne ta eksamen.

Eksamen består av 40 spørsmål som du må ta innen 40 minutter. Det er kun 1 rett svar per spørsmål. Du må svare riktig på minst 34 av spørsmålene for å bestå eksamen. Du har 40 minutter fra start til å besvare alle spørsmålene. Du kan innenfor de 40 minuttene velge å gå tilbake og endre ditt svar.

12 Spørsmål

Når du har svart på alle spørsmålene og sender inn eksamen vil du umiddelbart få svar på om du har bestått eksamen. Dersom du ikke består eksamen vil du kunne ta ny eksamen neste dag. Du vil da få nye spørsmål.

13 Bestått eksamen

Dersom du minimum har svart riktig på 20 spørsmål vil du også kunne se fasit på det du har svart feil på, og hva som er det riktige svaret.

14 Fasit

Du kan også hente frem ditt diplom ved å gå til «Min side».

15 Last ned diplom

Gratulerer. Du er nå sertifisert styremedlem fra Foreningen for bedre styrearbeid.

sertifiseringsbevis